Welcome
Thank you for visiting the Blei-ji.com website
We Are on a Journey Follow Us
7de kraal Jolie Verhoef

Groet 02-03-2016

Hallo, mijn naam is Jolie Verhoef. Ik heb deze kraal aan de ketting toegevoegd: een bloemetje, omdat ik heel erg van de natuur houd. Dat ik zo ontzettend van de natuur houd, is een van de redenen dat ik veganist ben. Jep, veganist. Dat houdt in dat ik geen dierlijke producten gebruik. Geen vlees, vis, zuivel, kaas, eieren, gelatine. Ook draag ik geen wol en leer en begin ik nu langzaam al mijn make-up en verzorgingsproducten te vervangen voor vegan-friendly producten. Voor de meesten klinkt dit als gekkenwerk. Geloof het of niet, twee jaar geleden vond ik veganisme maar onzin. Al jaren was ik vegetariër, maar zonder een duidelijke reden. Tot ik op een dag op youtube een filmpje zag van een meisje dat vertelde dat ze veganist was. Ze had het toen over verschillende documentaires over veganisme, en ik was eigenlijk zo nieuwsgierig dat ik deze documentaires diezelfde avond nog ben gaan kijken. De volgende dag kwam ik beneden en zei tegen mijn moeder: ‘mam, ik word veganist’.

Ik ging mij er steeds meer in verdiepen en ik kocht ook boeken over veganisme. Ik kwam er achter dat er belangrijke redenen zijn om te stoppen met het gebruiken van dierlijke producten. Dierenleed, het milieu en ook gezondheid. Zo is de bio-industrie verantwoordelijk voor wel 18% van de totale uitstoot van broeikasgassen en is er voor de productie van één kilo rundvlees maar liefst 15.000 liter zoetwater nodig. In de mega stallen van de zuivelindustrie worden kalfjes na de geboorte bij hun moeder weggehaald zodat mensen de melk kunnen stelen, en in de ei-industrie worden ééndagshaantjes levend versnipperd of vergast omdat ze simpelweg niet interessant genoeg zijn voor deze industrie omdat ze niet snel genoeg groeien. Ook heeft veganisme mij geholpen om mijn eetprobleem grotendeels onder controle te krijgen. Ik heb jarenlang last gehad van verschrikkelijke vreetbuien, oftewel: binge eating disorder. Ook ben ik van mijn darmklachten af en is mijn huid beter geworden. Ik leef bewuster, geniet van heerlijk eten en ik voel mij geweldig. Dit boek op de foto, De Vegarevolutie, geschreven door Lisa Steltenpool, heeft mij ontzettend geholpen. Ook documentaires als Cowspiracy, Forks over Knives en Earthlings moet je gezien hebben als veganist. Ik hoop in mijn leven mensen bewuster te maken van wat de consumptie van dierlijke producten met deze planeet, de dieren en onze gezondheid doet. En voor de mensen die zeggen dat je als veganist niks lekkers mag eten: neem een kijkje op mijn instagram account @theveganhippiegirl. Als veganist kun je onwijs lekker eten en er is bijna voor alles wel een vegan variant!

Groetjes en veel liefs van Jolie